Wat doen we bij recreatief zwemmen?

Bij recreatief zwemmen doen we eigenlijk van alles. We oefenen alle basis zwemslagen: Schoolslag, Enkelvoudige rugslag, Samengestelde Rugslag, Borstcrawl en Rugcrawl. Kinderen die nog niet al deze slagen kennen die kunnen ze bij ons op een gezelig en ongedwongen manier aanleren van onze instructeurs.
Omdat het er bij recreatief zwemmen erg gezellig aan toe gaat zijn een aantal mensen die vroeger bij ons hebben leren zwemmen nu zelf instructeur. De instructeurs weten precies waar ze het over hebben.
Eén keer in het jaar is het certificaat zwemmen. Tijdens het certificaatzwemmen komen een heleboel dingen aan bod. Niet alleen de standaard slagen zijn belangrijk. Bij ons leer je jezelf ook te redden wanneer er iets mis gaat. Bovendien is het belangrijk dat je ook een ander kunt redden wanneer iets mis gaat.
Je kunt jezelf drijvend houden met de gekste voorwerpen. Van laarzen tot vuilniszakken. Je kunt leren reddend zwemmen, en ook onder water zwemmen komt aan bod. Na de les doen we altijd nog even met z’n allen een spelletje of gaan we gewoon nog even met de mat spelen.