Dropping

Dropping 2014

Hallo mijn naam is Danijela van der Lijcke,
Het was leuk bij de dropping.
Ik zat in het groepje samen met Manouk, Milan en Jamy.
Het leukste vond ik toen we bij het eind aankwamen, want toen we daar eenmaal waren was er heel veel te eten.
Er waren: broodjes met ham, broodjes met kaas en broodjes met knakworst en er waren koekjes.
Er was te drinken: warme chocolademelk met slagroom, tomatenstoep en erwtensoep en cola.
Onderweg heb ik samen met Manouk gekletst en we zijn onderweg even gestopt en we hadden toen wat gedronken en gesnoept.
We werden gedropt bij Ritthem en we moesten helemaal naar Paauwenburg lopen! En dat is samen wel 7 km bij elkaar!
Het was de eerste keer dat ik een dropping deed.
Ik vond het best leuk voor de eerste keer en ik hoop dat er volgend jaar weer een dropping komt.

Dropping 2013

Deze dropping was weer geslaagd, maar helaas geen stukje van de leden mogen ontvangen om te plaatsen. Volgend jaar beter.

Dropping 2012

Hehe, eindelijk dan, mama ging ons wegbrengen.
We waren de hele week al een beetje gespannen.
Om zeven uur moesten we in de kantine bij het zwembad verzamelen. Meester Erik vertelde wie er als eerste weg mocht. Eerst gingen de oudere kinderen weg, zij moesten de meeste kilometers lopen. Het duurde best een poos eerdat we onze namen hoorden. Rond half acht gingen we naar de dropplaats, met de auto. De mama van Silje bracht ons weg, met nog een paar andere kinderen. Papa liep met ons mee, dat was wel fijn, hij zei dat we bij de sauna in Vlissingen zijn gedropt. Daar kennen we het zelf ook een beetje, want daar wandelen we wel eens met onze hond.
Onderweg naar het eindpunt was Milan nog zijn lampje verloren, terwijl de anderen langzaam doorliepen gingen Milan en papa nog even zoeken, gelukkig ze vonden het lampje. Soms kwamen we dingen tegen, die we dan heel goed gingen bekijken. Het was heel donker. En al heel laat toen we bij een huis aankwamen.
Meester Eric en nog wat andere mensen hadden lekkere broodjes klaargemaakt en voor warm drinken gezorgd. Dus toen gingen we lekker warme choco drinken, een lekker broodje eten en konden we lekker opwarmen. Het was best koud namelijk die avond, -5.Maar we waren goed aangekleed, met mutsen, shawls, handschoenen en snowboots. Mama was er rond half tien en toen we klaar waren met ons broodje te eten en warme choco op te drinken, gingen we lekker naar huis, lekker slapen want we waren best moe van de dropping.
Volgend jaar weer hopen we weer mee te doen…..

groetjes Milan en Manouk

——–

Totaal zullen er bijna 60! leden op pad worden gestuurd. De jongste is 5 de oudste is 75, dus alle leeftijden doen mee.
Heerlijk is dat zo’n opkomst. Daar doe je het voor!!!!

Ook dit jaar is het weer een hele puzzel.
Wie wil met wie, wie brengt wie weg, hoe groot worden de groepjes, hoeveel begeleiders moeten erbij, passen de groepjes wel in de auto’s en vooral WAAR worden ze neer gezet?

Na afloop is er weer iets warms voor alle deelnemers. En natuurlijk koffie en thee voor de ouders.

Dropping 2011

Dropping

Laatst hadden we weer een dropping van de RVV zoals ieder jaar. Toen mijn groepje en ik werden gedropt wisten we niet waar we waren, dus we gingen maar gewoon een eindje lopen tot we een bord zagen. We vonden een bord. Links: Aagtekerke Rechts: Middelburg. Ik was erachter gekomen dat we naar Aagtekerke moesten, dus gingen we links. Na een hele tijd rechtdoor lopen zagen we weer borden; Links: Middelburg rechts: Aagtekerke. Dus we waren heel erg in de war want blijkbaar hadden we een afslag gemist die niet bestond…. We liepen maar verder, want we konden makkelijk zien dat de borden omgedraaid waren. Een heel stuk verder zagen we een stel boerenjongens staan, waar we even de weg aan vroegen, ze waren heel aardig en boden ons bier aan, maar dat vond de begeleider niet goed. Uiteindelijk hebben we het gevonden dankzij een paar mensen die ook meededen, maar onderweg waren naar huis. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, stonden ons lekkere broodjes en soep te wachten.
Maxim

Dropping 2009

De dropping van 23 januari 2009 is weer achter de rug. Naar de geluiden die ik opgevangen heb is het een geslaagde dropping geworden.
Het verzamelen in het Station Vlissingen was iets anders dan andere jaren, omdat de brasserie en het zwembad voor de verenigingen gesloten waren. De eerste groep ging om 18:40 weg en de laatste groep was om 18:55 uur vertrokken. Het eindpunt was de Louise de Colignyschool. Hier waren de kleintjes dan ook als eerste binnen om 20:35 uur. De laatste kwamen om 22:30 binnen, zij hebben dan ook 4 KM meer gelopen dan gepland. Bij aankomst was er voor iedreeen warme chocomel met slagroom, zoals beloofd.De broodjes kaas en worst gingen gretig naar binnen. Ook de gebruikelijke soep (erwten en gevulde tomaten soep (ohlala soep) was weer aanwezig, hoewel hiervan veel overgebleven was.
Wat gaat er al zo door op een dropping:
60 witte puntjes
30 bruine bolletjes
60 hotdogs
1 kg kaas
500 gram ham
250 gr Salami
5 Liter Cola
4 Liter Cassis
2 Liter Sinas
1 krat bier
6 Liter Chocomel
1 bus slagroom
500 Gram Koffie
3 Liter thee
7 Liter Oh lalasoep
(4 Liter over)
(1 KG spekjes 6 Liter Tomatensap, 1 KG Prei, 8 tenen Knoflook, 4 Grote uien,3 Blikken Mais en wat kruiden)

7 Liter Erwtensoep (4 Liter over)

In vergelijking met vorig jaar is er niet veel soep gegeten, dus volgend jaar minder soep maken.

We hadden deze keer “slechts” 44 deelnemers. Komt dit door het weer? Tijdens de dropping was het droog maar wel lekker fris.
Bovenop de 44 deelnemers komen de 6 begeleiders, 14 chaufeurs en 2 organisatoren.
Ondanks de veranderingen op het laatste moment is het toch weer gelukt om iedereen ergens op Walcheren te droppen. De meeste op de juiste plaats maar een groep op een iets andere plaats dan gepland. Dit scheelde maar 4 km. Ook zij hebben het gehaald. Dus volgend jaar kan die groep verder gedropt worden :-).
Kortom het was op het laatste moment weer een hele puzzel om iedereen bij elkaar te kunnen zetten en om alles in de auto’s te passen.

Iedereen die mee geholpen heeft wil ik via deze weg bedanken.

Volgend jaar gaan we weer een dropping houden. Dus als je dit jaar niet mee kon doen, doe je dan toch mee.

Tot volgend jaar.

Dropping 2008

De dropping was 15 februari 2008 en dit was wederom een succes. We verzamelden in de brasserie van het zwembad, het eindpunt was Kaasboerderij Pitteperk in Koudekerke. Het ligt dichterbij Middelburg dan Koudekerke maar ja. De laatste groep was vertrokken om 19:30. De eerste die binnen kwam in Pitteperk was om 21:30. Dus een leuke trip gehad. De afstanden varieerden van 5,8, voor de kleintjes tot 12 Km voor de ouderen. Na afloop was er voor iedereen Soep (Oh lala Soep, erwtensoep en tomatensoep. Dit jaar hadden we ook een broodje frikadel voor de deelnemers. Lekker iets warms na de koude loop.
De organisatie wil dan ook iedereen bedanken voor de deelname, de mensen die geholpen hebben bij organisatie en voorbereidingen en natuurlijk de chauffeurs en begeleiders.

We zijn al op zoek naar een geschikte lokatie voor volgend jaar. Heb je ideeen geef deze dan door door een mailtje te sturen aan ons.
Tot volgend jaar.

Dropping 2007
De dropping was afgelopen 16 februari, en was een succes. We hadden 10 groepen van gemiddeld 6 man. Dit is een record aantal voor onze relatief kleine verreniging van 150 leden.
Iedereen werd weggebracht om 19:00 uur en de eerste waren al binnen om 21:30. Zij hadden een afstand gelopen van ongeveer 7 KM. Binnen 15 minuten kwamen ook de groepen binnen die ongeveer de zelfde afstand hadden gelopen. Dit waren 5 groepen. De groepen die 8 KM of meer liepen kwamen om 22:45 binnen.
Er was een groep die had zelfs extra gelopen omdat ze op een rustplaats een rugzak waren vergeten, hier kwamen ze na 2 KM achter, dus 4KM extra. Zij hebben in totaal ongeveer 17KM gelopen.

Iedereen bedankt voor jullie medewerking en we rekenen op een zelfde opkomst volgend jaar