Trainen

Bij ons train je naast de zwemslagen de figuren, die onderverdeeld zijn in 4 groepen, te weten:

  1. balletbeen
  2. dolfijn
  3. salto
  4. diversen.

Alle figuren beginnen liggend in het water op de rug of buik en eindigen meestal ook weer liggend op de rug of buik. Om jullie een idee te geven wat je allemaal kunt oefenen, volgt hier uit elke groep één figuur als voorbeeld.

Bij groep 1 (balletbeen) lig je gestrekt op je rug in het water en til je 1 been zo hoog mogelijk uit het water. Daarna wordt het been weer rustig teruggelegd naast het andere been.

Bij groep 2 (dolfijn) ga je op je rug liggen en probeer je achterover onder water een zo groot mogelijke cirkel te draaien tot je weer op je rug bovenkomt.

Bij groep 3 (salto) leer je kopje duikelen in allerlei houdingen, zowel achterover als voorover.

Bij groep 4 (diversen) komen alle figuren aan de orde die niet in één van de andere groepen passen.

Tijdens de training leer je steeds meer en moeilijkere figuren. Daarnaast ga je figuren die je al kent op muziek oefenen, alleen of met meerderen. Kortom onze training is heel afwisselend en je werkt veel met muziek.

Wij leren je op speelse en ontspannen wijze de figuren aan, opklimmend in moeilijkheidsgraad. Houdt er wel rekening mee dat je niet gelijk de meeste figuren kent! Geduld en tijd zijn de belangrijkste woorden bij het trainen van de figuren.